søndag den 19. juli 2009

The Green Brief #32 (d. 18. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra lørdag den 18. juli 2009 i Iran.

(En liste over alle de "Green Brief" kan ses her.)

Protester

 1. En begivenhed som kaldes "Global Day of Action" er tilrettelagt for menneskerettighed situationen i Iran af aktivister i hele verden. Denne begivenhed vil finde sted den 25. juli i mindst 50 byer over hele verden. Demonstranterne vil kræve frihed for alle iranere, der er fængslet, samt beder den iranske regering til at standse undertrykkelsen af den iranske befolkning. Mere om dette her: http://united4iran.org/
 2. Nye rapporter fra gårsdagens protester bekræfter afbrænding af flere russiske flag rundt omkring Iran - et klart udtryk for deres harme for Ruslands fortsatte støtte til det iranske regime.
 3. Unge i Iran har taget en ny fremgangsmetode for at vise deres utilfredshed. Hver aften, de danner små grupper og går rundt på små gader og stræder, mens de råber slogans mod regimet og til støtte for Mir Hossein Mousavi.

Opposition

 1. Etemaade Melli avis rapporteret, at ministeren for Efterretning, Gholamhossein Mohseni Ejaie, afholdte et møde med Sayed Mohammad Khatami. Det er vigtigt at bemærke, at Ejaie anses som Irans "Efterretnings chef". Det er ikke klart, hvad der blev drøftet på mødet på dette punkt.
 2. I en erklæring, som blev offentliggjort i dag, Sayed Mohammad Khatami sagde, at han ikke var i stand til at slutte sig til fredagsbønnen fordi han "var i Qom for at holde møder med fremtrædende religiøse ledere." Fra begyndelsen af efter valget uroligheder, flere ledere af oppositionen er gået til Qom og holdt møder med Ayatollahs. Mange Ayatollahs har indtil videre, givet tilsagn om deres støtte til protesterendes sag.
 3. I et interview med ILNA i dag, Emad Afroogh - en konservativ iransk politiker og tidligere medlem af det iranske parlament - har kritiseret regeringens mediecensur taktik. Han støttede Rafsanjani tale og sagde, at Rafsanjanis ord påpeget de nødvendige skridt, der skal tages med henblik på at genoprette roen i Iran. Han sagde, at "Iran var ikke Kina, og at regeringen ikke behøvede at bekymre sig om en fløjls revolutionen." Han bad regeringen om at retsforfølge alle de medier, der har løjet over folks krav og deres aktiviteter i uroen som opstod efter valget.
 4. Shirin Ebadi - Nobels fredspris modtager og menneskerettighedsaktivist - udsendt en erklæring i dag som sagde: "Hvis regeringen ikke ændrer mening og handle rationelt, protester vil fortsætte." Ebadi opfordrede også Los Angeles' kommune til ikke at give offentlige kontrakter til Siemens på grund af deres engagement i Irans censur.

  Regering / Internationalt / Religiøse ledere

 5. Ayatollah Mohammad Yazdi - et medlem af vogternes råd - har på det kraftigste kritiseret Rafsanjanis fredag prædiken. Han sagde, at "En regerings legitimitet kommer ikke fra folk, men ved Guds støtte." Han hævdede, at Rafsanjani havde "ingen ret" til at anmode om frigivelse af fanger. Han påpegede, at profeten Muhammed også havde beordret destruktion af moskeer bygget af Monafiqeen (Personer, som hævdes at være muslim, så de kunne skabe kløfter mellem de muslimske samfund).
  (Dette er en korrektion. Der opstod en fejl i rapporteringen. Vi havde oplyst, at Mesbah Yazdi havde frigivet disse udtalelser, men det var Mohammad Yazdi. Undskyld)
 6. Mange højreorienterede ekstremister - herunder Ahmad Khatami samt Keyhan dagblad (som anses for at være talerør for Khamenei) - har kritiseret udnævnelsen af Rahim Mashaie som Vice Præsident for Iran. De har opfordret Mahmoud Ahmadinejad til at revidere sin beslutning, fordi Mashaie var "ikke egnet" til stillingen. Mashaie er blevet kritiseret af højreorienterede ekstremister i fortiden for at sige, at "befolkningen i Iran var venner af befolkningen i Israel."
 7. Rapporter viser, at Irans regering har planer om at systematisk fjerne alle "pro-Mousavi" og "anti-Ahmadinejad" professorer fra iranske universiteter. De første ofre for denne politik - Dr. Fatemeh Rakeie og Dr. Abdollah Naseri af Teherans Al-Zahra Universitet - er blevet tvunget til at fratræde deres stillinger. Mange fakultets medlemmer af Al-Zahra havde tilsluttet Mousavis bevægelighed for nylig. "Planen" omfatter også offentligt ansatte fra forskellige ministerier. Udenrigsministeriet har oprettet en liste med 200 navne, der skal 'renses' fra ministeriet.
 8. Vogternes råd har offentliggjort en detaljeret rapport om valget og begivenheder der fremgik efter valget. Rapporten hævder, at valget har vært legitimt og nøjagtigt og understregede at alle klager over valget blev undersøgt og fundet at være grundløse. Den detaljerede rapport er blevet offentliggjort af "Parleman News" som du kan finde her: På Iransk

  Anholdte / Løsladte / Dræbte

  1. Dr. Hasan Shiekhabadi, en politisk aktivist og journalist, blev arresteret i går i Mahabad i Vest Aserbajdsjan provins. Hossein Mousavi (ikke at forveksles med Mir Hossein Mousavi) og mange andre medlemmer af "Deltagelses Front" blev anholdt lige inden fredagsbønnen. Tre af medlemmerne blev frigivet, men Hossein Mousavi og mange andre er stadig varetægtsfængslet.
 9. Det er nu blevet bekræftet, at en anden tilbageholdt demonstrant, 18-årige Muhammad Kamrani, er afgået ved døden efter at blevet alvorligt tortureret af regimets sikkerhedsstyrker. Ifølge kilder, Kamrani døde torsdag efter at være i forvaring i løbet af en uge. Åbenbart, at han blev tortureret så dårligt, at "gestussen" for at overføre ham til et hospital vist sig forgæves. Rapporter viser, at selv om Kamrani aldrig genvandt bevidstheden efter hans overførsel, var han stadig bundet i hans hospital seng.
 10. I et interview offentliggjort af Javan Daily, efterretnings ministeren har udtalt, at de ansvarlige for driften og vedligeholdelsen af Ayandeh og Jomhooriyat Websites er blevet arresteret. Han påstod, at "Disse mennesker arbejdede for at skade den islamiske republik, og at regeringen vil slå hårdt ned på alle, der er involveret i forsøg på at skabe uro i Iran."
 11. Amnesty International har udgivet en erklæring med krav om øjeblikkelig løsladelse af iranske feminist, advokat og journalist Shadi Sadr, som blev arresteret i går. Sikkerhedsstyrker også gennemsøgte hendes hjem og konfiskerede hendes computer, dokumenter, og mange af hendes personlige ejendele.

  Diverse

 12. IRIB censureret mange af Rafsanjanis reformvenlige bemærkninger og i stedet fokuserede al sin opmærksomhed på hans ord for enhed og fællesskab. Fars News hævdede, at mennesker fløjtede og klappede, mens Rafsanjani var ved at give prædiken. IRIB også undladt at nævne at folk råbte sloga
  1. Teheran Kommune har meddelt, at de vil rengøre Azadi Tårn. Et ikon i byen bygget 38 år siden, Azadi Tower ligger i Azadi plads - skueplads for mange af seneste tids demonstrationer. Ifølge rapporter, ordrer til vask tårnet er en følge af den overvældende antiregerings og reformvenlige graffiti skrevet over det hele på det hvide tårn.
  2. Nokias salg er virkelig tager et duk i Teheran, som medlemmer af det grønne bevægelse har indledt en aktiv kampagne for at befri landet af selskabets mobiltelefoner. Ifølge kilder, medlemmer har organiseret en kampagne for at stoppe købe af nye Nokia-mobiltelefoner og skrotte dem, der allerede er i brug. Lignende kampagner finder sted rundt om i verden af andre grupper af berørte personer. Rapporter fra i går viser, at Los Angeles' kommune overvejer ikke at give Siemens - et andet selskab impliceret sammen med Nokia i at sælge overvågningsudstyr til den iranske regering - en offentlig kontrakten på grund af vrede over Siemens' rolle i at give evnen til den iranske regering til at opspore demonstranterne.


 

(En hjertelig tak til "Sahar joon" for at hjælpe mig med at finde fejl og meget værdifulde tips. Også en stor tak til alle de oversættere, som du bruger deres kostbare tid på at få disse nyheder spredt til at så mange mennesker som muligt!)


Lyt til: Sea of Green Radio / / Playlist -> http://ow.ly/hCcZ / Gennemse -> http://ow.ly/hCd2 ICECAST Kommer Snart / / The Big Board: http://tinyurl.com/lhzv9h

Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her: General Expense - Why We Protest


B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her: Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle


Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor:
آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times
Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar