fredag den 17. juli 2009

The Green Brief #30 (d. 16. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra torsdag den 16. juli 2009 i Iran.

(En liste over alle de "Green Brief" kan ses her.)

Protester

 1. Flere familier af politiske fanger fortsatte deres protester foran den islamiske domstol i Teheran for løsladelse af deres kære.
 2. Studerende på mange universiteter i Iran nægter at deltage i eksamenerne i et show af protest mod valget. Snesevis af sikkerhedsstyrker har været stationeret på Amir Kabir universitetet for at undertrykke enhver fremtidig protest, der måtte blive afholdt der.
 3. Arbejdere i Iran-Barak firma fortsætter deres strejke i protest af valget. Virksomheden ligger i Rasht by og over 220 mennesker arbejder der - de fleste af dem kvinder.
 4. I Shiraz under protester på den. 9. juli, en demonstrant tjente Basij militserne med iskold hjemmelavet juice. Angiveligt, saften også indeholdte stærke afføringsmiddel, der sendte snesevis af Basij militserne tilbage til deres kaserner.

  Opposition

 5. Det er nu blevet bekræftet, at Mahdi Karoubi vil deltage i fredagsbønnen sammen med Mousavi. Tidligere avisen Etemaade Melli - et medie tæt på reformisterne - rapporterede, at Mohammad Khatami, Mahdi Karoubi, Hashemi Rafsanjani og Nategh Noori vil ikke deltage i Ahmadinejads præsident embedets åbningsceremoni, der afholdes den 2. august.
 6. Efter Mousavi og Karoubi holdte møder med familier af tilbageholdte og de dræbte demonstranter, Khatami i dag besøgte også familier af tilbageholdte politiske fanger, Nabavi, Hajjarian, Abtahi og Tajzadeh. Det blev også oplyst, at medlemmerne af Baran Rådet havde også et møde med Khatami.
 7. I et brev, som blev offentliggjort i dag, flere fremtrædende Shi'ite lærde imamer erklæret deres støtte til ayatollah Ostadi, fredags bøn imam i Qom. Ostadi har meddelt, at han ikke længere vil føre fredagsbønnen i Qom.
 8. Azam Taloghani, datter af Teherans første fredags bøn Imam, spurgte Eksperternes Råd til at gøre mere for at hjælpe folk få deres rettigheder. Hun hævdede, at Irans politiske system var i fare, og at regeringen fortsætter vilkårlig fængsling og drab af fredelige demonstranter.
 9. Den franske udenrigsminister Bernard Kouchner sagde i dag, at den franske regering vil genkende Ahmadinejad som Irans legitime præsident som andet ville ikke være konstruktivt. I en tale til det franske parlament, sagde han, at Frankrig imidlertid vil fortsætte med at styrke båndene og støtte til de demokratiske bevægelser i Iran.
 10. Iran torsdag indkaldt den franske ambassadør i Iran og kritiserede "uacceptabel" og "undertrykkende" brutalitet af det franske politi mod demonstranter i Frankrig den 14 juli. Ifølge en rapport offentliggjort af IRNA, udenrigsministeriet kaldte Frankrigs menneskerettigheds tilstand for beklageligt.

  Regering / Internationalt / Religiøse ledere

 11. Mahmoud Ahmadinejad foretog en rejse til Mashhad i dag og talte i Imam Reza skrin i byen. I en tale kaldte han den iranske valg den frieste i Irans historie. Han fortsatte med at fordømme den udenlandske intervention i iranske anliggender og opfordrede vestlige nationer til at undskylde for at blande sig i Irans interne sager. Han sagde også, at den iranske nation havde skuffet Vesten ved at stemme på ham, og at selv om Iran ønskede forhandlinger og dialog, var det blevet tydeligt, at Vesten ikke.
 12. Publikum som var indsamlet på Imam Reza skrin, var for det meste bestået af de offentligt ansatte, sikkerhedsstyrker og personer, der havde været bragt til Mashhad med busser fra landsbyer. Det er blevet bekræftet antallet af præster, der deltog i talen var ekstremt lav. Ayatollah Va'ez Tabasi - en af de ledende præster i Mashhad - ikke engang hilste Ahmadinejad velkommen i byen. Det er værd at nævne, at Tabasi havde kommet ud for at hilse enhver præsident før Ahmadinejad, der var kommet til Mashhad.
 13. Udenfor, massive forberedelser var på plads for at sikre "præsidentens" sikkerhed. Døren af skrin forblev lukkede for en stor del af talen. Tale holdes på et tidspunkt, hvor Gholam Reza Aghazadeh - lederen af Irans atom program - indgav sin afskedsbegæring i går der blev hurtigt accepteret af regeringen. Aghazadeh førte agenturet for mere end et årti og er en tæt tilhænger af Hashemi Rafsanjani og Hossein Mousavi.

  Anholdte / Løsladte / Dræbte

 14. Det er blevet rapporteret, at pris-vindende iranske fotojournalist Majid Saeedi er blevet arresteret og er frihedsberøvet siden den 11. juli. Bortset fra Saeedi, mindst seks andre fotojournalister er blevet arresteret i de seneste par uger - herunder Satyar Emami som blev anholdt på samme dag som Saeedi. En fransk-iransk fotograf Saeed Mohavedi er blandt de arresterede journalister.
 15. Fire af Teheran Universitet studerende blev også bortført af ukendte mennesker fra deres hjem. Iransk advokat Mohammad Ali Dadkhah er også blevet anholdt af sikkerhedsstyrker. Opholdsstedet af alle disse fanger er ukendt. Det er også blevet bekræftet, at tre studerende på Tabriz Universitet, der havde forsvundet for en uge siden, er nu i regering varetægt.
 16. Saeed Hajjarians kone og søn blev arresteret i dag. Hans kone blev løsladt efter et par timers afhøring, men hans søn er fortsat i politiets varetægt. Det er værd at nævne, at hans søn er tidligere blevet tilbageholdt i fængsel i flere dage og blev løsladt senere. Politisk fange Mohsen Mirdamadi var i stand til kortvarigt at kontakte sin familie i dag og fortælle dem om hans tilbageholdelse efter en måneds varetægtsfængsling.
 17. Fire professorer af Ghazvin Universitet er også blevet arresteret. Deres navne er Dr. Raeesian, Dr. Imani, Dr. Davish og Dr. Fazli. Rapporter viste senere, at de måske er blevet løsladt, men jeg kan ikke fuldt ud bekræfte dette på nuværende tidspunkt.
 18. En ansat i den franske ambassade med dobbelt iranske og fransk statsborgerskab, der var blevet anholdt i lørdags blev løsladt i dag. Men hendes computer, og nogle af hendes personlige ejendele blev konfiskeret.
 19. Rapporter viser, at selv om Evin fængslet er overfyldt med fanger, flere og flere anholdte bliver overført til Evin for at være anbragt der. En demonstrant, der blev løsladt for nylig fra fængslet sagde, at han fik at vide dagligt at de ville henrette ham om et par dage.


 

(Som lovet, jeg føler mig langt bedre i dag, tak for alle de vedrører.)

(En hjertelig tak til "Sahar joon" for at hjælpe mig med at finde fejl og meget værdifulde tips. Også en stor tak til alle de oversættere, som du bruger deres kostbare tid på at få disse nyheder spredt til at så mange mennesker som muligt!)


Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her: General Expense - Why We Protest


B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her: Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle


Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor:
آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times
Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar