tirsdag den 7. juli 2009

The Green Brief #20 (July 06) - Danish version

Har været træt, undskylder i forvejen for de mange fejl.
Kevin

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra mandag den 6. juli 2009 i Iran.

Protester

1. Som var rapporteret i går, folk var samlet foran Evin fængsel med blomster og gaver for de indsatte. Disse mennesker var samlet der for at fejre det iranske Fars dag. Men den fredelige samling blev mødt med sikkerhedsstyrker, som brugte magt til at få folk til at opløse deres samling. Det er ikke blevet bekræftet om nogen var skadet ifølge af dette. Videoklips af folk som råber foran Evin fængsel er blevet udgivet, men datoen kunne ikke blive bekræftet på dem.

2. I De Forenede Arabiske Emirater, politiet forhindrede omkring 100 eksil iraner i at underskrive et stykke stof hvilket havde dette udsagn på sig: ”Ahmadinejad er ikke vore præsident!” Stoffet skulle sendes til Paris og blive brugt som en del af en underskrift indsamling. Der skulle komme flere af disse underskriftsamlinger som skulle syes sammen til sidst. Politiet havde fortalt demonstranter, at de havde ret til forsamling, men ikke til at samle underskrifte mod den iranske regering.

3. I et interview på en iransk hjemmeside, talsmanden for ”Imams retning” fraktion (Medlemmer af det iranske parlament) beskyldte sikkerheds styrker for at angriber folks hjem og for at kidnappe iranske studenter fra universiteter i Tehran. Han klagede over at regering, af og til censurerer deres hjemmeside, Parlemaan News. Han forlangte, at regering skal stoppe censur, og lade nyheder nå folket.

4. Den iranske regering og media(Pro regime) kalder demonstranterne for ballademager. I regerings venlige tv kanaler ordet ballademager erstatter mere og mere, ordet demonstranter. Ayatollah Khamenei kaldte deltager i demonstrationerne en ”deprimeret” og ”nødstedte” mindretal.

Opposition

5. I dag var der reporter om et møde mellem Rafsanjani og Mousavi, men dette kunne ikke bekræftes. Rafsanjani har vist sig at spille på bege sider af konflikten, så alt der tilskrives til ham skal opfattes med megen forsigtighed.

6. Mousavi fejrede Imam Alis fødselsdag i sit hus, sammen med en lille gruppe af hans bekendte. Mousavi sagde: ”Fejl og mangler i systemet blev meget mere synligt pga. præsident valget.” Han erklærede regeringen for ulovligt og sagde at ham og hans tilhænger vil fortsætte med at arbejde for at opnå deres mål, nemlig at annullere valg resultatet. ”Sagen er ikke afsluttet bare fordi demonstrationerne er faldet lidt mere til ro, tvært imod, vi vil fortsætte med at arbejde, helt til det sidste ”
Regering / Internationalt / Religiøse ledere

7. Ali Larijani, Formanden for det iranske parlament, lykkeønskede Mahmoud Ahmadinejad for hans sejer I præsident valget. Larijanis tidligere udtalelser kunne indikere at han kunne slinge på reformisternes side. Men nu viser det sig at han står fast på Ahmadinejads side.

8. Det skal nævnes, at bortset fra den ene reform venlige gruppe af religiøse leder i Qom, som erklærede deres støtte for demonstranter, er der ikke andre vigtige grupper af de religiøse ledere som har sagt noget som helst ang. Protester eller undertrykkelse af dem. Hverken for eller imod. Men der er rapporter om at flertallet of disse religiøse ledere er imod undertrykkelse af demonstranter og der bliver holdt møder hverdag for at snakke om situationen og afgøre hvad de vil gøre ved det.

9. Hossein Subhani-Nya, en vigtig medlem af det iranske parlaments udenrigs politiske nævn, i dag fortalte Iransk Al-Alam TV kanal, at der er indikationer på, at 6 medlemmer af G8 landene har allerede besluttet at hjemkalde deres ambassadør fra Iran. Dette er sket efter Storbritanniens pres på disse lande, sagde han uden at røbe navne på de 6 lande. Subhani-Nya tilføjede, at Iran aldrig vil bøje over for pres fra vesten og i tilfælde af hjemkaldelse af vestlige ambassadør, vil der være svar fra den iranske regering. Disse handlinger vil være forskellige så det tilpasser hvert land.

10. Efter gårsdagens udtalelse af Joe Bidens, Alaeddin Broujerdi, formand for det iranske parlements udenrigs politiske nævn og National sikkerheds nævn, sagde i dag at Iran vil reagere afgørende og med fuld styrke i tilfælde af et Israelsk angreb. Han forsvarede regering i at slå hård ned på demonstranter og påstod at situationen i Iran er helt fredelig o rolig. Også i dag, Nicolas Sarkozy sagde at de iranske folk fortjener en bedre regering.

11. Ayatollah Khamenei advarede vesten om ikke at blande sig i Irans interne sager. Han opfordrede vestlige lande til at blande sig uden om og advarede at den iranske nation vil reagere alvorligt med dem hvis vesten ignorere disse advarsler. Der kommer flere og flere rapporter om at højtstående medlemmer af regimet siger Khamenei imod. Kadkhodaei, talsmand for vogternes råd vil trække sig fra sin stilling. Som årsag til denne beslutning siger han: ”Så jeg kan fokusere mere på undervisning”. Kilder siger at det rigtige grund bag ved Kadkhodaeis opsigelse er det faktum at han tage afstand fra regimet.

12. Stor Ayatollah Abbas-Ali Amid Zanjani, forhenværende lektor ved Tehrans Univesitet, medlem af ” Combatant Clergy Association” sagde i dag: ”Hvert rask tænkende menneske vil tvivle valgets upartiskhed og valgresultatet.” Han tilføjede at regerings anholdelse af demonstranter var beklageligt og fordømte regering for at åbne ild på demonstranter.

13. Imens, Maj. Gen. Mohammad Ali Jafari, det øverst kommanderende for Islamisk Revolutionære Garde (IRG), sagde at, IRG har spillet en stor rolle i at slå ned på demonstranter. Det var en situation hvor garden skulle gøre noget for at genoprette fred og ro i lande, og det gjorde vi fremragende.


Anholdte / Løsladte / Dræbte

14. Ahmadi-Mogham, et højtstående officer af Tehrans politi, sagde at politiet ikke har fyret et enkelt skud mod demonstranter. Han nægtede også at der er sammenspil og samarbejde mellem politiet, Basij milits og sikkerhedsstyrker i civilt tøj. Disse udtalelser kommer på et tidspunkt hvor mange uafhængige kilder rapporterer om mindst 100 dræbte in Tehran i løbet af de seneste tids demonstrationer. Kilder siger, mange af demonstranter blev slået ihjel af Tehrans politi.

15. Rapporter indikere på, at der er mindst en kvinde med fransk statsborgerskab, som er blevet anholdt i Iran. Jeg kan ikke med sikkerhed sige hvor hun er blevet anholdt eller hvor hun bliver tilbagehold. BBC har rapporteret, at hun er en akademiker, som har ophold sig i Isfahan og blev arresteret på vej ud af Tehran ved byens lufthavn.

16. Farnaz Moyerian, en politisk aktivist og journalist, blev løsladt fra Evin fængsle i dag. Det er blevet rapporteret at i de næste par dage, Mousavi vil møde med familierne af de politiske fanger. For at snakke om hvordan de kan få deres kære løsladt.Kommunikation

17. SMS service i Tehran er blevet sat ud af drift igen. Iransk national TV er blevet fjernet igen.Diverse

18. Tehrans luftforurening kontrol center advarer folket ikke at gå ud I morgen tirsdag, da på grund af de seneste sandstorme, forurenings niveau er over det kritiske punkt. Pga. luftforurening, samtlige officielle kontor og uddannelses steder vil være lukket i morgen. Om natten var folk var igen på tagene og råbte ”Gud er stort”, deres råb gav genlyd over hele landet, selvom man kunne knap nok se tagene pga. den lave sigtbarhed.
Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her: General Expense - Why We Protest

B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her: Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurere internetet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar