lørdag den 11. juli 2009

The Green Brief #24 (d. 10. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra fredag den 10. juli 2009 i Iran.

Protester

1. I dag var der en demonstration af familierne til de anholdte under protester i Teheran. Demonstrerende stod foran politistation 103 Pasdaran, 140 Baghe Faiz og Enghelab plads. Antallet af demonstranter kan ikke bekræftes, men tallene var sandsynligvis lille.

2. Det er ikke blevet bekræftet, at Basij militsen angreb kollegiet af Polyteknik Universitet i går. Tilstedeværelsen af Rafsanjani familie var også delvist bekræftet. Stadig ingen ord om, hvorvidt Mousavi deltog i de sørgendes forsamling senere på aftenen, ligesom han sagde han ville.

3. Politiet i Nicosia, Cypern sammenstødte med iranske demonstranter foran den iranske ambassade. Folk blev set at blive trukket væk og rapporter tyder på, at flere blev anholdt og holdt i flere timer. Om dette var fra den 9. juli kan ikke bekræftes på dette tidspunkt. Her er en video som viser hændelsen fra blogspottet ”Revolutionary Road”: Skam over Cypern politiet!

Regering / Internationalt / Religiøse ledere

4. Ayatollah Hashim Hashim-Zadeh Hareesi - et medlem af Eksperternes Råd - sagde i dag, at folk var begyndt at have mistillid til systemet. Han forklarede, at uanset hvad der var sket efter valget havde forvoldt folk til at blive mistænkelig, og at regeringen er nødt til at tage skridt til at genoprette befolkningens tillid, ellers mistilliden kan resultere i yderligere og mere alvorlige problemer.

5. Teheran's leder for fredags bøn afholder, ayatollah Mohammad Emami-Kashani spurgte Irans parlament til at træffe foranstaltninger til at løse nogle mangler, der er til stede i den nuværende valglov. Ifølge ayatollah Emami Kashani, de uroligheder, der fulgte efter det seneste valg var en følge af disse mangler.

6. Vogternes Rådets talsmand, Abbas Ali Kadkhodaie sagde i dag, at vogternes råd var nu i gang med at undersøge hele valget. Ifølge ham, Rådet snart vil frigive en detaljeret rapport om valget. Rådet har allerede bekræftet, upartiskhed og nøjagtigheden af valget, dette efterlader ikke meget plads til yderligere undersøgelse af anklager om svindel.

7. Den franske ambassadør i Teheran mødtes med Clotilde Reiss, den tilbageholdte franskmand, hvem der for øjeblikket er anklaget af spionage af de iranske myndigheder. Ifølge ambassadør, frøknen Reiss så ud til at være i en god psykisk tilstand. Det er endnu ikke klart hvornår hun bliver løsladt.

8. Irans regering har i dag indkaldt den tyske ambassadør og udspurgt ham om drabet på en egyptisk kvinde i Tyskland af racistiske ekstremister. Iranske TV fortsætter med at vise hendes død og beskylde Vesten for at handle imod muslimer i Europa.

9. G8 landene har givet en frist til Iran til september for at genstarte forhandlingerne om sit kontroversielle atomprogram. Det var uklart, hvad Irans afvisning af dette tilbud ville medføre. Erklæringen kom under et møde i L'Aquila, Italien, hvor gruppen var forsamlet for at diskutere den verdensomspændende økonomiske afmatning.

10. Et amerikansk panel har krævet, at Bahaierne som står over for en retssag i Iran, frigives øjeblikkeligt. Bahaierne er et religiøst mindretal i Iran, der tror på en universel religion og er glødende tilhængere af verdensfreden. De er åbent forfulgt på grund af landets strenge religiøse love.

11. Canada også indkaldte den iranske ambassadør i Ottawa og krævede øjeblikkelig løsladelse af canadisk-iranske journalist Mazyar Bahari. Bahari er blevet tilbageholdt i et stykke tid nu, og regeringen forsøger at holde låg på hans opholdssted. Han arbejder for Newsweek.

Anholdte / Løsladte / Dræbte

12. Iransk-amerikanske akademiker, Kian Tajbakhsh er blevet anholdt ifølge pålidelige kilder. Majid Durri blev også genarresteret. Der er også rapporter om, at sikkerhedsstyrker anholdt flere studerende under deres razzia på Amir Kabir Universitets kollegium. Deres skæbne er endnu uvis.

13. Den eneste person, der blev løsladt i dag, var Kambiz Noroozi, men hans løsladelse kan ikke fuldt bekræftet. Familiemedlemmer til flere politiske fanger - herunder Mirdamadi og Hajjarian - mødtes med ayatollah Mousavi Aradabeli i dag. Ayatollah Ardabeli trøstede familierne og drøftede sagen med dem. Han senere sagde, at det er et vigtigt emne, som kræves at blive behandlet hurtigst muligt.

14. Rapporter er nu dukket op, at folk tilbageholdt under gårsdagens protester er blevet flyttet til Evin-fængslet. Fængslet er angiveligt så fuldt, at folk bliver holdt i korridorerne. Kilder har bekræftet, at indsatte bliver tortureret ondskabsfuldt og er underernærede. Mange er i isolations.

Kommunikation

15. Fars News har rapporteret, at regeringen har opdaget et lydstudie tilhører BBC på Mousavi kampagne hovedkvarter. Iranske medier fortsætter med at slå på tromme for den egyptiske kvindes død i Tyskland og demonstrationerne i går var for næsten helt ignoreret.

(En hjertelig tak til ”Sahar joon” for at hjælpe mig med at finde fejl og meget værdifulde tips. Også en stor tak til alle de oversættere, som du bruger deres kostbare tid på at få disse nyheder spredt til at så mange mennesker som muligt!)


Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her:
General Expense - Why We Protest

B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her:
Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar