onsdag den 8. juli 2009

The Green Brief #21 (d. 7. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra tirsdag den 7. juli 2009 i Iran.

Protester

1. Der har været reporter om grusomheder begået mod landsbyer I Iran. Delt bekræftede rapporter melder om, nedbrænding af en landsby nær Kamyaran i Kordestan provinsen, som gengældelse for demonstrationer i landsbyen i sidste uge. Flere af landsbyens befolkning er anholdt. De er ikke blevet løsladt endnu.

2. Der var blevet annonceret at Mahmoud Ahmadinejad vil holde direkte transmitteret tale for nationen tirsdag aften. Folk overalt i Iran kom med en unik idé for at forstyrre transmission af denne tale. Planen var, at tænde så mange af deres elektriske udstyr så mulig for at afbryde elektriske strøm gennem landet. Raporter bekræfter at under Ahmadinejads tale dele af Karaj, Ghazvin, Sari, Tabriz, Isfahan, Rodehen, Saghez, Lavasan, Ahvaz, Khoramshahr, Dezful, Jahrom, Khomeini Shahr, Shahin Shahr, Folad Shahr, Kashan and Rasht oplevede massive strømafbrydelser.

3. Der var også rapporter om strømafbrydelser i de østlige dele af Tehran, samtidig med Baharestan, Sarcheshme og Amir Kabir i Tehrans centrum. Der var ubekræftede rapporter om skyderi i de østlige dele af Tehran. Basij paramilitært styrker angreb folk som havde kommet op på tagene for at råbe ”Gud er stort” og ”Død over diktator”.

Opposition

4. Mousavi, Karoubi og Khatami holdte et fælles møde i Tehran i dag. De tre ledere genbekræftede deres forpligtelse og hengivenhed til sagen for at annullere valgresultatet. De opfordrede regering til at erkende demonstranternes legitime ønsker. De appellerede til regering om, at løslade alle politiske fanger, som er blevet fængslet under urolighederne efter valget, omgående. De tre ledere udpegede Hr. Alireza Beheshti, Hr. Moghadam, Hr. Al-Weri and Hr. Amini, til at stå ind for undersøgelse af sager om de sidste tids politiske fanger. De vil også lave en forespørgsel af familier hvis ejendele var blevet beskadiget under urolighederne.

5. Hashemi Rafsanjanis politiske parti, Kargozaran, publicerede dette udsagn i går: “Vi erklærer, at valgresultat er uacceptabel pga. den usunde valgproces, det massive valgfusk og Vogternes Råds favorisering af en kandidat.” Selve Rafsanjani har indtil videre ikke støttet dette udsagn, og der er uvist hvor han står i forhold til alt dette.

6. Der er delt bekræftede rapporter om, at Mousavi har mødt med familien af en af de dræbte, mandag aften. Den dræbtes far fortalte Mousavi, at selv om hans søn var ikke særlig politisk aktiv, var han blevet meget interesseret i Hr. Mousavis budskab. Han sagde også, at hans søn var ikke voldelig. Mousavi sagde til den sørgende familie, at de uskyldiges blod aldrig vil spildes forgæves.

Regering / Internationalt / Religiøse ledere

7. Efter USA's Vice præsident, Joe Bidens udtalelse i går, som forslå at USA vil ikke forhindre Israel i at angribe Irans atomanlæg, havde Saudi Arabien angiveligt tilbudt deres luftrum til israelerne for at angribe Iran. Men i dag nægter Saudi Arabien, at have kommet med sådan et tilbud. Imens, USA's præsident, Barak Obama har nægtet i den kraftigste form, at Biden udtalelser havde antydet, at USA havde givet Israel "grønt lys" til at angribe Irans atom- faciliteter.

8. En talsmand for Canadas primærminister, meddelte i dag, at Canada håber at G8 landende, i deres kommende møde i Italien, kommer med en enstemmig og solid position i forhold til Iran. Talsmanden udtalelser indikerede at Canada anser Irans regime som meget farlig og håber på en forenet position i forhold til Iran, fra G8 landene.

9. Ti Nobel Pris modtagere, skrev et brev til Ban Ki-Moon, FN’s General sekretær. De har bedet ham om at gøre alt i sin magt for at sætte en stopper på, bryd på menneskerettigheder i Iran. De har også bedet ham om at sikre sig at alle politiske fanger er løsladt. De fortsatte med anmodningen om at FN skal sende en speciel delegation til Iran for at undersøge om menneskerettigheder bliver overholdt i Iran. Endvidere vil de gerne have at FN skal undersøge om regimets propaganda mod Iransk Nobelpris modtager, Shirin Ebadi, er sande.

10. Kenneth Roth, Administrerende direktør for Human Rights Watch, opfordrede G8 landene til at fordømme vold og undertrykkelse af demonstranter i Iran. Han bedte G8 landene om at afvise den Iranske regimes beskyldninger om, at udenlandsk indblanding skulle være årsagen til volden som DE har begået mod demonstranter. Human Rights Watch opfordrede G8 landene til at forlange en uvildig undersøgelse af magt misbrug og ansvarlighed af dem der er ansvarlige. Mr. Roth tilføjede: "G8 lederne bør gøre det klart, at Iran krænker international ret."

11. I en transmitteret tale fortalte Mahmoud Ahmadinejad den Iranske befolkning, at valget var det mest frie i forhold til hele verden. Han beskyldte udenlandske magter for at blande sig i Irans interne sager.
Han påstod, at ingen af hans modstander har kommet med beviser om valgfusk. Hans tale var afbrudt kortvarigt pga. strømafbrydelse, men transmissionen fortsatte efter få sekunder.


Anholdte / Løsladte / Dræbte

12. Faizollah Arab-Sorkhi, et reformvenlig medlem af Mujahideen-e-Enghelab og en tæt tilhænger af Mohammad Khatami, blev anholdt i hans hjem i dag. Det er uvist hvor han bliver tilbagehold. Det er også blevet bekræftet at en anden reformist, Siyamak Haidarzadeh, også bliver tilbageholdt på et uvist sted.

13. Selvom Tehrans politi påstår, at alle studenter som var blevet anholdt på Tehrans universitet er løsladt, universitets rektor meddelte, at der er mindst 2 der stadig er i fangenskab.

14. Mahdi Karoubis kontor har bedt folk som har familiemedlemmer der er i fængsel, eller folk som har fået beskadiget deres ejendele i det seneste tids begivenheder, kontakte dem om disse hændelser. Karoubis kontor har oplyst et telefonnummer, gennem hvilket de kan blive kontaktet: 227 131 35

15. Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, har krævet, at Iran løslader fransk statsborger, Claudette Reiss, straks. Reiss blev anholdt for et par dage siden i Teheran Internationale lufthavn, da hun var på vej ud af Iran. Hun havde boet i Isfahan i fem måneder og var fransk underviser. Reiss er blevet sigtet for forsøg på at skade Irans nationale sikkerhed.

16. Bekræftede rapporter fra Evin fængsel tyder på, at tortur af fanger er blevet intensiveret. En pålidelig kilde har bekræftet, at kogende vand hældes på fanger, de får ikke lov til at sove og at mange var blevet sat i isolation. Vi har nu bekræftet tilfælde af sexchikane og voldtægt af mandlige og kvindelige fanger.

17. Irans chef anklagers kontor har meddelt, at retsforfølgning af omkring 500 fanger - alle arresteret under de sidste par ugers protester - vil begynde starten i næste uge. Dette kommer på et tidspunkt, hvor ifølge af anholdelser på demonstrationerne, tusindvis af mennesker frygtes at være i iranske fængsler. Mange høj profil politiske fanger har ikke været i stand til at kontakte deres familier og mange siges at være i behov for lægehjælp.

18. I andre nyheder, under Ahmadinejads tale, en insekt fortsat med at flyve rundt på hovedet, hvilket tvang ham til at smække rundt utrætteligt på insektet foran hans ansigt. Pålidelige kilder har nu bekræftet, at insektet er blevet anholdt, flyttet til Evin fængslet, og har tilstået til en sammensværgelse for at irritere Ahmadinejad. Sammensværgelsen var udtænkt af den onde Storbritannien. Hans tilståelse vil blive udsendt via IRIB snart - så blev på kanalen.

(En særlig tak til alle de oversættere og redaktører der gør arbejdet med at lave ”Green Brief” lettere. Tak skal I have!)
Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her: General Expense - Why We Protest

B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship #iran.aic - WebIRC - AnonNet

. Besøg hjemmesiden for dette projekt her: Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere bro på Tor Her:
Gonzo Times � Torrents List (82 videos)

Har været træt, undskylder i forvejen for de mange fejl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar