onsdag den 15. juli 2009

The Green Brief #28 (d. 14. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra tirsdag den 14. juli 2009 i Iran.

Protester

1. Irans ministerium for Energi har bedt alle iranske borgere til at sænke deres brug af el i de sene timer af døgnet. Protesterende har brugt elektriske apparater for at afbryde elforsyningen i landet. Ministeriet har bedt om et reduceret forbrug mellem 8 til 11 om aftenen.

2. Søndag aften, hovedindgangen til ministeriet for Information bygning i Mashhad blev sat ild til. Det er blevet rapporteret, at det blev gjort i gengældelse for mandagens mord på Mehrdad Heydari - en fremtrædende journalist fra Mashhad. Der siges at Heydari blev slået ihjel af sikkerhedsstyrker.

3. Rapporter tyder på, at den sikkerhedsmæssige situation i Tabriz er meget dårlig. Men der findes ingen pålidelige rapporter der kommer ud af Tabriz på dette tidspunkt. Det er blevet rapporteret, at den iranske pop idol, Googoosh, vil deltage i en sultestrejke foran FN den 22. juli, 2009.

4. Det er nu blevet fuldt bekræftet, at Hashemi Rafsanjani faktisk vil føre fredag bønnen i Teheran. Vi rapporterede i går, at Mahdi Karoubi, Mohammad Khatami og Mir Hossein Mousavi havde også planer om at deltage. Rapporter – der lige er kommet ud af Iran - nu viser, at dette ikke er tilfældet. Således, indtil yderligere bekræftelse, skal man behandle deres "formodede deltagelse" med et gran salt. (Bemærk: Der har været gange, at ledere har tilkendegivet, at de vil deltage i en begivenhed, men de har ikke, så alt er muligt i vores synspunkt.)

Opposition

5. Medlemmer af oppositionen er begyndt at sagsøge statsejede aviser for ærekrænkelse, sprede rygter og bagvaskelse. Kilder hævder, at Mousavis kontor samt Khatamis kontorer har sagsøges Reja News, Fars News Agency, Iran Daily og Keyhan Daily. Vi rapporterede i Green Brief # 18-19, at Mousavi angiveligt var ved at danne et nyt politisk parti. Det er nu blevet fuldt bekræftet. Der er rapporter om, at Mousavi angiveligt har undgået Khameneis forsøg på at holde nødsituation samtaler - ingen af dem kunne blive bekræftet endnu.

Regering / Internationalt / Religiøse ledere

6. Den vise talsmand for Irans parlament har i dag offentliggjort, at Irans ”præsident” Mahmoud Ahmadinejad vil blive svoret ind den 2. august 2009. Selv om Ahmadinejad har udskudt mange af hans rejser til udlandet og i selve Iran i de seneste uger. Det er det nu blevet bekræftet, at han vil rejse til Mashhad på torsdag.

Anholdte / Løsladte / Dræbte

7. Det blev rapporteret i går, at Hamshahri avisen havde fyret nogle af sine ansatte. Vi har bekræftet i dag, at en af disse ansatte Marjan Abdul-Hayan (tekniker), er blevet arresteret. Koroush Javan, en fotograf for Khorshid avis, er også blevet arresteret. Rapporter viser, at tre af Javans samboer også blev tilbageholdt sammen med ham.

8. Blogger, Mohammad Ismailzadeh er blevet løsladt mod kaution efter en måned i varetægtsfængsling. Mojtaba Tehrani har bedt hans familie til at sende kaution på omkring 150 mio. tomans (150 mio. tomans er omkring $ 150.000 US-dollars.) Mir Hossein Mousavi og hans kone Zahra Rahnavard mødtes med familien til Sohrab A'rabi, en dræbt demonstrant, til at udtrykke deres medfølelse.

9. De pårørende til mange politiske fanger holdt en pressekonference i dag i Teheran. De erklærede, at alle deres bestræbelser på at kontakte deres kære havde hidtil været forgaves. Ifølge til dem, de iranske myndigheder reagerer ikke på nogen af deres undersøgelser. I morgen, familierne til mange anholdte vil møde med en tre medlems nævning, der er nedsat af det iranske retsvæsen for at følge op på status af de tilbageholdte.

10. Nye rapporter har vist sig, at den iranske regering har gemt ligene af hundredvis af demonstranter dræbt under uro i sydvestlige Teheran - i stedet for at give dem til deres kære. Norooz - en online iranske nyhedstjeneste - hævder, at en familie var taget til en bygning og vist billeder af hundredvis af døde fanger med henblik på at identificere deres elskede. Det skal bemærkes, at bygningen de blev taget til, var en, der blev brugt til at opbevare frosset frugt. Hvis de ovennævnte påstand om "hundredvis af lig" er rigtigt, ville det give troværdighed til påstanden om, at antallet af dræbte i perioden efter valget er langt højere end hvad der er blevet rapporteret hidtil. (I det Green Brief 4 og 5 vi spekulerede om, at antallet af mennesker, der var blevet dræbt af derefter var sandsynligvis mere end hundrede.)

11. Rapporter om døden af en 18årig dreng, der var blevet skudt i løbet af demonstrationerne og var i koma, opstået i dag fra Shiraz. Den dræbte dreng hed Arman Estakhripour. Selv om rapporter udsendt i går, indikerede om at 14 mistænkte Jondullah medlemmer skulle hænges Zahedan, kun 13 blev hængt i dag. Skæbnen af den resterende Jondollah medlem er fortsat ukendt.

12. Der spredes rapporter på nettet, at en iransk studerende, identificeret som Taraneh M., kan have været udsat for gruppevoldtægt af Basij militser under hendes tilbageholdelse i fængslet. Ingen uafhængig bekræftelse kunne fås indtil nu.

13. USA's udenrigsministerium har bedt om øjeblikkelig løsladelse af Keyvan Tajbakhsh, en iransk-amerikansk akademiker, der nu har været i fængsel i mere end en uge.

Kommunikation

14. Det er blevet rapporteret, at IRIB har udarbejdet en "sortliste" af hundredvis af navne - muligvis lige så mange som 1.000 - herunder politikere, journalister og andre fremtrædende iranere. De har angiveligt afleveret denne liste til alle deres tv-stationer med strenge instrukser til aldrig tillade disse "sortlistet" til at blive vist på nogen af de statslige TV stationer.

(Er stadig syg, så undskylder, hvis arbejde bliver udført for sent eller at jeg ikke kan svare på indlæg)

(En hjertelig tak til ”Sahar joon” for at hjælpe mig med at finde fejl og meget værdifulde tips. Også en stor tak til alle de oversættere, som du bruger deres kostbare tid på at få disse nyheder spredt til at så mange mennesker som muligt!)


Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her:
General Expense - Why We Protest

B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her:
Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar