torsdag den 16. juli 2009

The Green Brief #29 (d. 15. juli) - Dansk version

Jeg er NiteOwl, også kendt som Josh Shahryar - twitter.com/iran_translator på twitter - og jeg har været nedsænket i tweets fra Iran på de sidste nogle timer. Jeg har været meget forsigtig med at vælge mine tweet kilder. Det jeg har udarbejdet er det som jeg har fået bekræftet gennem pålidelige twitter kilder. Være opmærksom på, at al det er samlet fra tweets. (Mit værk er udgivet under Creative Commons(CC) lisens, så man kan brug det som man vil.)

Disse er de vigtige begivenheder som jeg kan bekræfte fra onsdag den 15. juli 2009 i Iran.

(En liste over alle de ”Green Brief” kan ses her.)

Protester

1. De vigtigste advokaternes sammenslutning af Iran meddelte tirsdag, at en ny regel for advokater udtænkt og som skal gennemføres af domstolene krænker deres friheder og var imod forfatningen. I dag, 52 fremtrædende iranske advokater udsendt en erklæring, der opfordrer regeringen til at respektere folks rettigheder. De opfordrede regeringen til at sigte folk inden for 24 timer efter deres anholdelse ellers løslade dem.

2. Familier af flere end 30 politiske fanger samledes foran den islamiske domstol i Teheran. De anmodede om øjeblikkelig løsladelse af deres kære. Gruppen ”De Sørgende Mødre” har bedt befolkningen i Iran til at slutte dem i deres kommende demonstration som afholdes i næste uge. På torsdag, bøn sessioner vil blive afholdt overalt i Iran, for en sikker tilbagevenden af alle de tilbageholdte demonstranter.

3. Isfahans guvernør meddelte i dag, at enhver, der støtter Mousavi er en fjende af islam. Det er blevet rapporteret, at el og vandforsyning har været afbrudt i mange vigtige bazaars i Irans kurdiske områder, fordi de havde udbredte strejker. Dette kan kun delvist bekræftes. Der blev også rapporteret om en bombe eksplosion i Sanandaj i Kordestan provinsen. Angiveligt bomben eksploderede inde i en regering bygningen. Dette er stadig ubekræftet på dette tidspunkt.

4. Der er rygter om, at der er planlagt demonstrationer til fredag - ingen kunne bekræftes. Efter rapporter dukket op, at Mousavi tilhænger bør bære et grønt bånd eller grønt tøj for at tilkendegive deres støtte til ham i løbet af fredagsbønnen, Twitter kilder hurtigt hævdede, at det var en regering trick for at identificere demonstranterne. Mange bloggere har udtrykkeligt bedt folk om, ikke at bære noget grønt tøj eller lignede til fredagsbønnen i Teheran. En ny form for protest er at befolkningen i Teheran er, at skrive "Død over diktatoren" på pengesedler. Protesten bliver mere o mere omfattende og planen er at få det skrevet på alle pengesedler der er i omløb i landet.

Opposition

5. Mahdi Karoubi dag besøgte Sohrab A'rabis familie. Han meddelte også i dag, at han vil fortsætte med at kæmpe for rettigheder af de tilbageholdte og personer, hvis ejendomme er blevet beskadiget af regeringen. Han understregede, at regeringen er nødt til at lade folk vide om opholdssted af deres kære. De pårørende til flere politiske fanger mødtes også med A'rabis familie.

6. Mir Hossein Mousavi meddelte i dag, at han vil deltage i fredagsbønnen i Teheran i denne uge. Der var rygter om, at han ikke ville deltage og at meddelelsen var et trick fra regeringen til at lokke demonstranterne til fredagsbønnen. Hans bekendtgørelse medfører, at han deltager i bønnen efter gentagne anmodninger fra hans tilhængere.

7. En kilde tæt på Hashemi Rafsanjani hævder, at Rafsanjani vil forsvare folks rettigheder i hans fredag bøn prædiken og vise sin utilfredshed med den vold der er forgået på de sidste måneds tid. Kilden, G. Alikhani, et medlem af Imams retnings fraktionen af parlamentet, hævdede, at det var et vendepunkt i efter valget uro og Rafsanjani skulle meddele en vigtige meddelelse til støtte for demonstranterne. Rafsanjani meddelte i går, at hans forhold med Khamenei var, som to elskende, og det forhold vil aldrig blive brudt. Det er værd at nævne, at Alikhani er et stærkt reformvenlig parlaments medlem og videoer af ham forsvare Mousavi og underkende valget i en tale i parlamentet dukkede op lige efter valget.

Regering / Internationalt / Religiøse ledere

8. Statslige medier og flere prominente politikere som er tilhænger af Khamenei og Ahmadinejad presser regeringen til at retsforfølge Mousavi. De kalder Mousavi for initiativtager for den nuværende uro i Iran.

9. Efter flyselskabet ulykke i Iran, der dræbte 168 mennesker - alle om bord -, Irans ”præsident” Mahmoud Ahmadinejad meddelte i dag, at Irans flyselskaber var den sikreste i hele verden. Den russisk lavede fly var på vej fra Teheran til Jerevan, Armenien, da det styrtede ned nær Ghazvin, nordvest for Teheran.

10. Beretninger har bekræftet, at Ahmadinejads nye ministre som bliver introduceret i august vil blive sammensat mest af trofaste konservative. Rapporter som tydede på at han vil udgør et kompromis regering med reformister ombord har været nægtet kraftigst. I dag, Vietnams præsident Nguyn Minh Triết ringede til Ahmadinejad og lykønskede ham med hans historiske udvælgelse som Irans præsident. Nguyn slutter sig et lille antal af statsleder, der har ringet og lykønskede Ahmadinejad.

Anholdte / Løsladte / Dræbte

11. Den internationale menneskerettigheds kampagne i Iran har i dag offentliggjort, at antallet af dræbte i de seneste uro i Iran var langt højere end hvad regeringen rapporterede. Ifølge en rapport offentliggjort af ovennævnte organisation, i sidste måned mere end 34 lig blev bragt til et lighus i Teheran i en enkelt dag, mens regeringen hævder, at ikke mere end 20 mennesker er døde i alt. Ifølge rapporten, ligene blev bragt til tre hospitaler i Teheran den 30. juni. 19 blev bragt til Imam Khomeini Hospital, 8 til Rasoole Akram Hospital og 7 til Loqmane Hakeem Hospital.

12. The International Human Rights campaign in Iran announced today that the number of people killed in recent unrests in Iran were far higher than what the government was reported. According to a report published by the organization, last month more than 34 bodies were brought to a morgue in Tehran in a single day while the government claims that no more than 20 people have died in all. According to the report, the bodies were brought to three hospitals in Tehran on June 30. 19 were brought to Imam Khomeini Hospital, 8 to Rasoole Akram Hospital and 7 to Loqmane Hakeem Hospital.

13. Det er nu blevet bekræftet, at flere studerende, der har været forsvundet fra Birjand University i det sydlige Khorasan provinsen er i øjeblikket i forvaring. Blandt disse elever er Amin Ostadi og Milad Garajian. Det er også blevet rapporteret, at de mennesker, der har ansvaret for at afhøre fanger i Evin-fængslet er Saeed Mortazavi, Hasan Zareh Denvai-Heydarifar og Hosseini Rasikh.

14. Ministeriet for Information har i dag offentliggjort, at fanger i forskellige fængsler i Iran er ved at blive afhørt, og politiet undersøger deres forbrydelser. Han hævdede også, at flere fanger havde tilstået til deres roller i uroen i landet og at ministeriet også havde andre beviser som forbandt disse fanger til voldelige handlinger i demonstrationerne.

Diverse

15. Farhad Fakhreddini, direktøren for Irans nationale Orkestre, opsagde hans stilling i dag over, hvad han kaldte regeringens mishandling af fredelige demonstranter.

(Jeg lover at fra i morgen af, at blive bedre til at rapportere til tid.)

(En hjertelig tak til ”Sahar joon” for at hjælpe mig med at finde fejl og meget værdifulde tips. Også en stor tak til alle de oversættere, som du bruger deres kostbare tid på at få disse nyheder spredt til at så mange mennesker som muligt!)


Læs hvis du gerne vil hjælpe:

Hjælper:

A. Anonymous har kørt dette forum pålideligt på de sidste 3 uger, ved siden af deres normale hjemmeside. Mængden af trafikken og det ekstra indhold på deres server har kostet dem. Hvis du gerne vil hjælpe dem økonomisk, kan du klikke på deres donations side her:
General Expense - Why We Protest

B. Du kan re-tweet denne link og hjælpe med at sprede nyheder fra Iran, så alle ved hvad der forgår I Iran.

C: Hvis du vil hjælpe med at udarbejde historier fra Iran i en geografisk kort, kan du søge om at få sub-editorship på #iran.aic - WebIRC - AnonNet. Besøg hjemmesiden for dette projekt her:
Iran Map | Iran Map eller send mig en e-mail på: dbosca@gmail.com.D. Det iranske regime prøver stadig at begrænse det mængde nyheder der kommer ud af Iran. De censurerer internettet for at kvæle folkets råb. Anonymous information viser, at der er mange i Iran som leder efter Proxy og Tor information, i Tehran og resten af landet. Du kan donere en del af din båndbredde for at modarbejde det Iranske regimes censurs. Her er nogle links som du kan hjælpe eller få hjælp på:

English:

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle

Tor and the Iranian Election - Bring down the Iran Curtain | Ian's Brain

Farsi:

Tor Browser Bundle

Tor: آنلاين Tor

[B] Hjælp med at sætte flere broer på Tor Her:
Gonzo Times Torrents List (82 videos)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar